7 april 2018

Företagssamarbeten – en inblick i branschen


tre kvinnor sitter vid en dator
Tjejer Kodar

by Freja Busby

Tolv veckor, sex sprintar och sex olika samarbeten med företag. Från dag ett, under hela kursen så delas vi in i team och gör projekt åt företag, ett nytt för varje sprint. 

Vi har hittills jobbat med Google, Record Union och nu, Tictail. Tre olika branscher, olika företagskulturer och i varierande storlekar. Variationen mellan de olika företagen känns nyttig. Den matar oss med information om hur det är att jobba som utvecklare på dessa företag och hur olika det kan vara från företag till företag.

Efter vår förra demo hos Record Union

Under en sprint spenderar vi två arbetsdagar på det företag som vi samarbetar med. Vi får lära känna företaget, jobba på våra projekt, få hjälp av duktiga utvecklare, men också få en inblick i hur en arbetsdag ser ut hos dem.

Vi blir bjudna på Lunch hos Tictail 

När vi har kommit i mål med vårt projekt är det dags för demo och code reviews. Båda dessa delar är ett väldigt viktigt inslag i Boot Campet, enligt mig. Genom detta reflekterar vi över projektet, vi lär oss att prata om vår kod och vårt resultat. Detta är en betydande egenskap i ett teach-team, man måste kunna diskutera sin kod och reflektera över vad som var bra och mindre bra. Att dessutom få feedback från riktigt duktiga utvecklare är väldigt givande och utvecklande. 

Philip på Tictail hjälper mig att lösa ett problem i koden

Under sprint 3 samarbetar vi med Tictail. I detta projekt kommer vi bygga en egen webshop genom deras API. Rent tekniskt är fokuset på att jobba med API genom React . Så spännande och roligt! Vi har tillbringat en arbetsdag hos Tictail hitills. Under den dagen lyckades vi komma en bra bit på projektet – allt tack vare deras duktiga utvecklare, som la ner otroligt med energi på att lära och hjälpa oss framåt. 

Att under hela kursen få samarbeta med små, som stora företag känns otroligt positivt! Det ger en tydlig inblick i branschen och hjälper oss att knyta kontaker. Vem vet, ni kanske hittar mig på Google, Tictail eller Record Union i framtiden. 

Två företagsprojekt är klara, ett är under arbete. Vilket betyder att vi har tre to go. Så nyfiken på vilka de andra företagen kommer att vara!

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar