Vi gör Tjejer kodar

Vi är ett av Sveriges största community för kvinnor inom tech och jobbar strategiskt för att bidra till en bättre jämställdhet inom techbranschen.

Tjejer Kodar startades av Sandra Hindskog och Hanna Pettersson 2015. 

“Tjejer Kodar föddes ur en frustration att alla våra ideér och projekt behövde realiseras av någon annan – en programmerare. I vår jakt på kurser, nätverk och sammanhang som passade oss hittade vi egentligen ingenting. Det verkade nästan vara en tävling kring vem som kunde göra programmering så krångligt och svårtillgängligt som möjligt. För oss är programmering ett kreativt verktyg för digitalt skapande. Det bör vara kul, enkelt och socialt. 

Det verkade nästan vara en tävling kring vem som kunde göra programmering så krångligt och svårtillgängligt som möjligt.

När vi började göra programmeringskurser och events som passade oss och våra vänner hakade massor av andra på. Idag är vi så oerhört glada över det sociala nätverk som formats och att vi får vara med på ett litet hörn när fler upptäcker den superkraft som kod är.”  – Hanna & Sandra

Idag är Tjejer Kodar ett av Sveriges största intiativ för att få fler kvinnor att upptäcka kod och programmering. För många är det den första inkörsporten till IT-yrken. Tjejer Kodar sänker trösklarna och jobbar strategiskt för att bidra till en bättre jämställdhet inom techbranschen tillsammans med några av Sveriges mest framstående IT-företag. 

Säg hej till vårt team!

Rebecca Winterqvist

Projektledare
rebecca@tjejerkodar.se

Isabelle Wassén

Projektledare
isabelle@tjejerkodar.se

Matilda Brunemalm

Kodcoach
Matilda@technigo.io

Petra Stenqvist

Karriärscoach och rekryterare
petra@technigo.io

Sandra Hindskog

Grundare av Tjejer Kodar & Technigo
sandra@technigo.io

Hanna Pettersson

Grundare av Tjejer Kodar & Technigo
hanna@technigo.io

Jennie Dalgren

Utvecklare & undervisningsansvarig på Technigo
jennie@technigo.io

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar