21 mars 2018

Google – vår första demo


Tjejer Kodar

by Freja Busby

Mitt hjärta bankar, jag är helt torr i munnen. Vi ska om några minuter, presentera vårt första teamprojekt för sex stycken utvecklare på Google. Vi är på Googles kontor i Stockholm, här erbjuds de anställda ett eget gym, restaurang med gratis frukost och lunch, häftiga miljöer och en frihet som många drömmer om. Vår klass har precis fått en rundtur på kontoret och ska nu kliva in i ett mötesrum för att presentera våra projekt och få feedback av erfarna utvecklare. Jag är riktigt nervös, att presentera vår demo på engelska är en stor utmaning för mig.

Vi sätter oss vid det avlånga bordet som fyller nästa hela rummet. Utvecklarteamet presenterar sig, berättar om deras arbete och individuella erfarenheter. De är avslappnade, skämtar och bjuder på sig själva. Atmosfären i rummet är gemytlig och rogivande. Jag blir lugnare, det här kommer nog gå bra trots allt.

Klassen har sedan två veckor tillbaka blivit uppdelade i fyra grupper. Projektet har gått ut på att göra en re-make på en av Googles siter. Fokus ska vara på koden, inte på designen. Utöver individuella uppgifter, lektioner och gästföreläsningar så är det detta vi har jobbat med under de två första veckorna på kursen. Alla grupper har kämpat på hårt och visar upp riktigt bra resultat. Google-teamet verkar tycka detsamma, de är imponerade över vad vi åstadkommit på så kort tid och så tidigt in i kursen.

Nedan ser mitt och min grupps resultat, till vänster är Googles sida, till höger är vår. Självklart är den även responsiv och funkar på alla enheter.

Efter presentationer och code reviews samlas vi på Technigos kontor igen. Stämningen är bra, alla är glada och peppade, vi är nu klara med sprint ett!   Dags för reflektion och uppladdning inför nästa sprint, med nya projekt och en ny demo, för ett nytt spännande företag. Nu med Javascript i fokus. 

Jag är så taggad!  

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar