Del 1 – Lär dig strukturera innehållet på en hemsida

Då är det dags att börja skriva vår första kod – YAY! För att få den bästa möjliga förståelsen för hur man bygger en enkel hemsida vill vi att du går igenom alla fyra delar. Under varje del kommer du att få bygga ett mini-projekt. Sista dagen kommer du att få i uppgift att bygga en alldeles egen hemsida, du kan redan nu börja fundera vad det ska vara.

Ta din tid och stressa inte igenom materialet. Om du inte förstår eller vill diskutera en specifik del av materialet kan du alltid ställa en fråga i vår slack-kanal där alla deltagare hjälps åt. 

Del 2 kommer att skickas till din mejl imorgon.

Videoföreläsningarna är på engelska och är lånade från vårt web development bootcamp på Technigo.


1. Vad ska vi lära oss idag?

✅ Hur man strukturerar innehållet på en hemsida.

✅ Grundläggande HTML

2. Lär känna din lärare

”Jag ville göra någonting mer kreativt och kunna skapa en hemsida från grunden”

Annika Ekström gick från en karriär inom försäljning till Frontend utvecklare när hon 2017 gick vårt Technigo Boot Camp. Annika är en av några fantastiska kvinnor som via Tjejer Kodar har vänt segel och nu satsar allt i techbranschen. Lär känna Annika, läs mer om hennes resa, hennes arbetsplats och varför hon valde att studera hos oss på Technigo.4. Börja koda

Nu ska du få testa på lite HTML och att börja bygga en webbsida om dig själv. Kanske blir det starten på din alldeles egen portfolio? Du kommer att få två kodfiler av oss som du laddar ner och öppnar i din kodeditor, index.html och style.css. Du kommer att jobba med index.html filen idag. Vi har skrivit en del styling i den fil som heter style.css. Du behöver inte bry dig så mycket om den idag – vi ska gå igenom mer om CSS i morgon. 

🚀 Uppgift: Bygg en webbsida om dig själv

Ladda ner kodfilerna och öppna dom i din kodeditor enligt guiden här bredvid. Kolla också på HTML-filen i din webbläsare så att du förstår vad koden gör. Din uppgift idag blir att uppdatera innehållet och bilden så att webbsidan handlar om dig.

Om du vill kan du också testa att lägga till någon mer information än vad som finns idag genom att använda HTML-taggar. Vill du bli ännu mer utmanad så finns det också lite extrauppgifter. Lycka till!


5. Bli inspirerad

Vanessa Sue Smith

“Not having more women involved in the development process is a huge missed opportunity”.

Vanessa gick från att vara kock till frontends utvecklare.


Starkt jobbat!

Första dagen avklarad och du kan redan lite HTML 💪

Kursen hålls i samarbete med

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar