Del 4 – Publicera din sida!

WOW! Nu är du framme vid sista delen, bra jobbat.
Idag ska vi gå igenom hur du publicerar ett projekt på internet men även lära oss mer om hur internet faktiskt fungerar. Denna del är lite kortare än det övriga men i dagens kod-uppgift kommer du att få publicera ditt alldeles egna projekt!

Har du tänkt på vad du vill publicera för sida? Är det kanske någonting från de tidigare dagarna du vill jobba vidare med, eller ska du kanske till och med programmera en helt egen hemsida från noll? Sky is the limit och google är din bästa vän. Lycka till nu!

Videoföreläsningarna är på engelska och är lånade från vårt frontend boot camp på Technigo.

1. Vad ska vi lära oss idag?

✅ Hur internet och webben funkar

✅ Hur du publicerar webbsidor med verktyget Netlify

✅ Om olika roller i ett tech-företag


2. Lär känna din lärare

“I’m a happy tech enthusiast with a love for cross country skiing and mother to a five year old”

Anna Ågren är en av våra fantastiska Technigo studenter. År 2018 examinerade hon som Frontend utvecklare från vårt bootcamp och nu mera kombinerar sina båda intressen i sin yrkesroll, nämligen design och programmering.4. Börja koda

Nu har du lärt dig en hel massa saker under veckan. Nu är det dags för dig att hugga tag i ditt alldeles egna projekt. Kanske har du en idé redan sen tidigare eller kanske vill du helt enkelt fortsätta med något av de projekt vi har gjort under veckan. Du väljer själv!

🚀 Uppgift: Bygg ditt egna projekt

Idag ska du göra två saker, först ska du testa på att publicera något, eller alla, av de projekt som du byggt under veckan på internet. För att publicera ska vi använda en tjänst som heter Netlify och det finns en skriftlig guide för hur du publicerar via netlify som du kan följa.

När du är klar med det gäller det att hugga tag i ditt alldeles egna kodprojekt – det behöver inte vara klart idag utan detta kan vara ett projekt som du fortsätter att lära med framöver. Bland länkarna finns ett tomt html och css projekt som du kan börja från – eller ta något av de projekt som du redan gjort och fortsätta på.


5. Bli inspirerad

Christina Persson

“I wasn’t one of those kids that just knew what I wanted to do”

Christina har plugga allt från informations system till kodning. 


Heja dig, du har slutfört hela kursen!

Nu kan du grunderna inom kod 💪

Kursen hålls i samarbete med

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar