Hämta från ett API

API är ett kraftfullt sätt att hämta extern data till din hemsida, på så vis slipper du att skapa den själv. I denna kodutmaning kommer du att att hämta recept från en receptbank 🥬. Ta det steget längre och testa från ett egenvalt API – kom igen, nu kör vi!

Det här behöver du

Du behöver en kodeditor, vi rekommenderar Visual Studio code som är helt gratis att använda och går att ladda ned här.

Få hjälp

Gå med i vår Slack kanal och få hjälp av hela vårt community och hjälp coacher. Gå med här.


1. Så här startar du

Ladda ned kodfilerna här till din email och öppna i din kodeditor. Inuti filerna hittar du vidare instruktioner och kommentarer om hur du går tillväga för att lösa utmaningen, och i nästa stycke hittar du dessutom grymma tips och trix! 


2. Tips & trix


3. Inspiration

Lär dig övervinna och förstå bluffsyndromet tillsammans med Cissi

Cissi var nästan färdig med sin programmerings-utbildning när hon plötsligt bestämde sig för att avbryta studierna. Tankar om att hon inte alls kunde så mycket som alla trodde, att någon snart skulle upptäcka henne som en bluff blev för stor. Cissi fortsatte studierna när hon förstod att det handlade om bluffsyndromet,  och nu delar hon med sig av sina tips för att övervinna det.


4. Dela din lösning

Självklart vill vi se din lösning, dela den gärna på vår Instagram under hashtaggen #kodutmaningen. Och du, passa på att utmana din vän – dela kodutmaningen 💪. 

GRYMT JOBBAT, VILKEN UTMANING!  🎉👏I samarbete med

svenska spel logo

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar