12 juli 2020

✌️ Tech på Svenska Spel ✌️


Tjejer Kodar

by tjejerkodar

Tech på Svenska Spel – vad innebär det egentligen? 

Hur mycket tech kan det vara att skapa en trisslott eller stryktipskupong kanske var din första tanke.  Men vi på Svenska Spel är så mycket mer än fysiska lotter och kuponger (även om det kräver en hel del tech det också). Vi är lika mycket ett techbolag som ett spelbolag. Det jobbar nämligen hela 350 Svenska Spelare med tech på våra kontor i  Visby, Solna och Göteborg.

Så vad gör dessa 350 personerna? Jo, vårt spelsystem är en av de mest avancerade i hela världen och därför är vi extra stolta över att vi har byggt merparten av det själva. Det hanterar allt från transaktioner och spel på allt från Triss och Lotto till sportspel och bingo. Mycket av det här har öppet dygnet runt, vilket ställer stora krav på all teknik. Det ställer särskilt väldigt stora krav på vårt ansvar, för spel är ju inte vilken produkt som helst. Att våra kunder ska ha koll på sitt spelande ligger i vårt DNA och det är också därför vi är väldigt noga med vad vi gör men framförallt med vad vi inte gör. Visste du till exempel att vi ringer upp kunder som har börjat avvika från sitt spelmönster för att prata om deras spelande? Och att vi använder oss av Machine Learning för att ta reda på vilka som gör det?

Här är några siffror på vad som händer varje dag hos oss på Svenska Spel tack vare vårt tech-arbete: 

 

Att det här fungerar 365 dagar om året under dygnets alla timmar är tack vare våra 350 stjärnor som jobbar med tech på Svenska Spel ⭐ Några av dem kommer du få träffa mer ingående i nästa del

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar