10 september 2019

✨Intervju med Amelie Hellners Johnson ✨


Porträtt på Amelie
Tjejer Kodar

by tjejerkodar

Hej Amelie, hur mår du?
Jag mår bra tack!
Hur började du med programmering?
Jag började med programmering genom att gå en YH utbildning i Java i Göteborg 
Vad är det roligaste med att kunna programmering?
Det absolut roligaste med att kunna programmering är att du alltid kan lösa problem. Om jag får en idé vet jag också om den går att genomföra på kort eller långsikt, ungefär vad som krävs av mig och mitt team.
Hur ser en dag ut på ditt jobb Haj Agency?
En vanlig dag hos oss på Haj Agency kan vara otroligt olik. Ofta kommer jag in på morgonen för att hinna stämma av mailen och se om det är något som måste göras direkt. Därefter kör vi ett morgonmöte för att stämma av vad som skall ske under veckan och dagen, trello uppdateras och vi har en tydlig plan för dagen. Därefter kan det vara beroende på vilka projekt som ligger i pipen allt från programmering, projektplanering, möte eller liknande. Däremot finns alltid tid för paus för en liten promenad med kontorshunden Wille
Vad är dina bästa tips om man är intresserad av en karriär inom tech?
Testa! Jag trodde länge att tech bara var för de som var duktiga i vissa ämnen, typ teknik och matematik, men det tycker jag absolut inte stämmer. Ett yrke inom tech kan vara så otroligt olikt beroende på vad du vill jobba med. Jag tror att alla som testar på ett yrke inom techbranschen väldigt snabbt inser bredden och möjligheten till personlig utveckling!

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar