7 november 2023

En intervju med Linnea – Lärarassistent på Technigos UX Bootcamp


Tjejer Kodar

by Tjejer Kodar

Vad är din bakgrund?
Jag är och har alltid varit en väldigt nyfiken person som älskar att utforska och prova nya saker. Som en person som älskar att jobba med människor har många av mina tidigare yrken varit inom service med över 10 års erfarenhet inom handels. Utöver service har jag länge även alltid haft ett driv och ett intresse av att få vara kreativ och valde därför att studera en kandidat examen inom digital medieproduktion mellan åren 2016-2019. Efter en tid av att försöka kombinera båda mina intressen genom att jobba deltid inom handels och deltid som frilansande medieproducent, var det under pandemin när jag jobbade för Systembolaget som jag insåg jag att det är UX jag vill jobba med och sökte mig därför till Technigo för att spetsa min kompetens genom läsa deras UX Bootcamp.

Nu jobbar du som lärarassistent på Technigo, varför gjorde du den här förändringen?
Jag är och har alltid varit en kreativ person som älskar att prova på ny saker och möta nya människor. Problemlösning har också alltid varit en stor passion för mig och kommer ofta på mig själv att medvetet eller omedvetet brainstorma fram bättre och enklare sätt att göra olika utmaningar som jag stöter på eller hör talas om i min omgivning. Som nämnt ovan har jag alltid gillat att jobba tillsammans med och att få hjälpa människor. Att då få kombinera dessa intressen, det kreativa genom att hjälpa utveckla bootcampet och service att stötta nya studenter i deras utveckling med tips från min erfarenhet från bootcampet kändes som en match made in heaven. Det har gett mig möjligheten att inte bara fördjupa mina egna kunskaper och intressen utan även att bidra till andras utveckling vilket känns superkul.

Vad hade du för fördomar om UX-design tidigare? Har de förändrats nu?
När jag först hörde talas om UX trodde jag att arbetet bara bestod av användarundersökningar. Även om det är grunden för bra UX-design lärde jag mig snabbt att det är så mycket mer än att bara genomföra undersökningar, men också hur viktigt det är.

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar