29 mars 2018

Mini-intervju: Emelie Sidesiö


Tjejer Kodar

by tjejerkodar

Denna vecka lyfter vi supercoola Emelie Sidesiö⚡ Hon kombinerar sina tidigare erfarenheter av design och animation  med programmering. Emelie är en av lärarna på Tjejer Kodars kurser i Berlin i sommar.

Berätta lite kort om dig

Jag heter Emelie och har en bakgrund inom grafisk design och animation. I mina tidigare jobb har jag arbetat uteslutande digitalt och i och med det fick jag en naturlig kontakt till programmering. Jag blev nyfiken på möjligheterna med programmering och började plötsligt känna mig begränsad i min roll som designer. Tänk om jag istället kunde kombinera mina erfarenheter inom design med programmering och på så vis vara med i hela flödet, så att mitt arbete inte stannar när jag lämnar över min design till en utvecklare. Det var en tanke som inspirerade mig något enormt!

Vad gillar du med programmering?

Mycket! Men mina topp 2 är nog dels lite det jag varit inne på tidigare, att jag faktiskt kan kombinera mina tidigare erfarenheter med programmering. Det är inte något som jag har lagt ner tid på i onödan utan det är faktiskt en fördel, något som ger mig en nisch. 

En annan sak jag gillar är att man aldrig blir fullärd, vilket å ena sidan kan kännas överväldigande, men å andra sidan tryggt i att det aldrig kommer att bli tråkigt!

Tjejer Kodar är ett initiativ organiserat av Technigo AB.
Org. nr 559051-8030, Asogatan 122, 116 24 Stockholm


© Tjejer Kodar